/

Issues Oneplus3T

Zo, de eerste irritaties zijn er over een aantal issues met de #Oneplus3T .

Hierbij een korte update van wat mij dan zo irriteert (niet continu maar zeker bij tijd en wijle), puntsgewijs:

  1. Schakelaar voor notificaties, softwarematig mist die af en toe de stand.
  2. Vingerafdruksensor reageert af en toe niet.
  3. Nog niet gevonden wat de oorzaak is, maar gevolg is dat ineens het scherm ‘passcode’ op popped.
  4. Afsluiten camera
  5. missende (ios) apps [maar daar kan de oneplus3t nix aan doen]

1. Schakelaar

De schakelaar voor notificaties te regelen is op zich een top dingetje. Ware het niet dat de software niet altijd rekening houdt met de stand. Wat de oorzaak precies is, wanneer het exact optreedt heb ik nog niet 100% helder, maar de stand komt regelmatig niet overeen met wat de software regelt. Vooral van still naar alle notificaties slaat hij regelmatig over, zodat de 3T op still staat ipv mij meldingen te geven.

Het voordeel van meenemen stand naar mijn #huawei #watch is dat weer lastig, want ook die blijft op stil.

2. vingerafdruksensor

Deze sensor is razendsnel als hij het doet. Maar regelmatig wordt mijn vinger niet geaccepteerd waardoor na een aantal keer zelfs de melding komt om handmatig te unlocken. Niet fijn en vermindert het gevoel van ‘duurzame build’ die er toch echt wel is.

fingerprint

3. passcode

Een aantal keer gehad nu dat ineens uit het niets, telefoon gewoon op de tafel, de popup melding voer passcode in.. De Oneplus 3T lijkt dan ook echt opnieuw te starten… Heel raar, maar gisteren een update binnengehaald, misschien dat dat wat doet..

4.  camera

Tja de camera, voelt niet zo intuïtief als ik had verwacht. Andere schermen in portrait en in landscape en niet zo intuïtief dat je direct de juiste instellingen te pakken hebt. Ja ik  weet het pas dan RTFM toe, maar ja dat doen we pas op het laatste moment.

Maar het afsluiten van de camera blijft een ding, gewoon niet logisch, teveel gedoe. oftewel de grootste irritatie factor.

5. apps

Tja niet iets waar de Oneplus wat aan kan doen, het is echt android developers die mij hierin niet ondersteunen. Zeker een aantal coachings apps (voetbal) en wat andere zaken mis ik.

Maar verder ben ik heel tevreden over zowel de phone als het OS. Maar ik laat de #iPhone vooral liggen omdat deze een kleiner scherm heeft, was die groter dan…..