/

Aflasten Amateurwedstrijden

Na het lezen van dit bericht in de telegraaf (en andere (online) kranten) gingen er een aantal zaken door mijn hoofd. De eerste vraag die ik me stelde was, aan wie wil de KNVB een signaal afgeven? Laat ik in ieder geval hopen dat het merendeel van de volwassenen begrijpt dat wat er gebeurd is echt niet door de beugel kan en dat daarvoor woorden te kort schieten.

Naar mijn mening moet er een duidelijk signaal naar de jeugdspelers gemaakt worden, maar gaan die dit signaal begrijpen!? Voor hen is de wedstrijd gewoon afgelast, ik als trainer/leider kan dit verder niet uitleggen, we zijn namelijk niet meer bij elkaar.

Was het niet meer een signaal geweest als de KNVB een statement op jeugdniveau had laten opstellen, welke elke trainer/leider voor aanvang van de wedstrijd zou moeten voorlezen aan zijn team, waarna één of twee minuten stilte volgen. Volgens mij heb je dan een momentum om jeugdspelers (h)erkenning te geven aan deze trieste gebeurtenis.

Ik als jeugd trainer/leider begrijp dit echt niet, deze beslissing gaat mijn inziens niet of nauwelijks bijdragen aan begrip over het gebeuren.

Maar misschien ben ik wel de enige die zo denkt!? (al hoor ik in mijn omgeving van jeugd begeleiders eenzelfde geluiden)

Nogmaals als volwassene begrijp ik dit #statement nog enigszins, maar #knvb ik hou het gevoel dat dit ook voortkomt uit de situatie waarin u zich bevindt. Er is natuurlijk nogal wat gespuid rondom dit voorval, ook in negatieve zin naar de KNVB. Jammer dat dit het resultaat is, ik denk dat er op een concretere manier invulling gegeven had kunnen worden, met een hoger effect op de JEUGDspelers.