/

Update Lumia 800

Zo een paar dagen verder met de Lumia 800 en kan ik dus meer zeggen over het gebruik.

Over het OS kan ik vrij kort zijn; een makkelijk, snel te doorzien en robuust OS. Geen crash, geen vertraging, gewoon smooth! Persoonlijk vind ik dat dan ook meteen weer een nadeel, omdat ik de speelfactor wat minder vind. Daarnaast zijn naar mijn bevinding de apps voor WP7 nog niet zo volwassen als voor bv IOS (afgezien van de grote namen als NU – Facebook – etc.

Diverse apps die ik heb geprobeerd, hadden wat meer moeite. Of crash gevoelig, of bv. linken met twitter of facebook werkte niet goed. Hier kan het OS (WP7) natuurlijk niets aan doen. Maar het irriteerde me wel mateloos, wat apps betreft wint IOS het (nog) met gemak.

Dan mijn allergrootste ergernis de batterijduur, was schandalig kort. Na de tip van @NokiaNL om de push van mail uit te zetten en per 15 minuten te laten binnen halen, is de batterijduur naar aanvaardbare waarde. Ik blijf het raar vinden, want mijn Iphone 4 houdt het gewoon nog langer uit dan de Nokia, met de e-mail op push.

Er komt nog een update in Januari, hopelijk dat die dan de Nokia een stap verder brengt.

Al met al ben ik nog steeds erg blij met mijn Nokia Lumia 800, maar dan wel als tweede toestel. De eerste plek blijft voor de Iphone 4

Ps. De Galaxy S is blijvend uit mijn portfolio, de belangrijkste redenen:

  • batterijduur, nog net iets minder als Nokia
  • OS is niet zo soepel als WP7
  • pff wat is hij traag (gevoelsmatig?)
  • voelt minder solide aan (plastic)