Werkervaring en Opleiding

Werkervaring
Innovam2013-hedenProjectleider

Als projectleider verantwoordelijk voor o.a.:

Het (digitale) lesmateriaal, het samen met de klant implementeren/integreren van ons offline en online lesmateriaal in hun specifieke leersituatie. Met als resultaat een leeromgeving, waarin de student zichzelf op een zo goed mogelijke manier kan ontwikkelen.

Een leermeesterplatform, een (online) plek waar de praktijk ontwikkeling van de student ondersteund wordt en onderwijs en (stage-) werkomgeving, bij elkaar komt. Met als resultaat een op het onderwijs afgestemde begeleiding van de student zijn vaardigheidsontwikkeling.

IvDM2009-2013Consultant

Het IvDM is opgericht door BOVAG en RAI Vereniging om de automotive actief te verduurzamen. Hier was ik verantwoordelijk voor het kweken van bewustwording en aanbrengen van kennis voor het maken van juiste keuzes rondom duurzame mobiliteit. Het IvDM bewoog zich vooral in de non profit sector.

Als consultant, heb ik door samenwerking met diverse overheden en bedrijfsleven, in de diverse projecten o.a. de volgende resultaten behaald: – diverse duurzaamheidstrainingen – kennisplatform Nederland Elektrisch – Brandstofwijzer en E10 check – technische componenten “Het nieuwe rijden”.

Innovam1998-2009Proces coördinator

Voor de diverse importeurs in Nederland was ik in deze periode (uitvoerend) verantwoordelijk voor de (meestal) technische trainingen. Het resultaat was optimaal en voldoende opgeleide monteurs in de werkplaats en voldoende technisch onderlegde verkopers. Dit alles binnen de gemaakte afspraken met de importeur en een optimaal presterend trainers team.

Het laatste jaar ook verantwoordelijk voor de e-learning ontwikkeling.

Innovam1997-1998Senior Trainer

Ford trainingen ontwikkelen en uitvoeren.

PTHcontract1994-1997Trainer / Ontwikkelaar

Leerstofontwikkeling van praktijk- en practicumopdrachten voor het V(M)BO. Na het eerste jaar gedetacheerd bij Innovam als trainer/ontwikkelaar voor het Ford account.

DAF "de burgh"1993-1993Monteursstage

Bij dit bedrijf liep ik 3 maanden stage als bedrijfswagenmonteur.

Garage Swinkels1992-1992Monteursstage

Bij dit bedrijf liep ik 5 maanden stage en werkte ik in mijn vakantie 2 maanden als automonteur. Dit is een universeel bedrijf, waar ik ingezet werd voor alle voorkomende werkzaamheden.

Opleiding
PTH1989-1994Docent Motorvoertuigen

Dit is een 5-jarige (HBO) lerarenopleiding (Pedagogische Technische Hogeschool) motorvoertuigentechniek met een 2e graad bevoegdheid. Hiervoor ben ik afgestudeerd in juli 1994. Mijn afstudeeronderwerp was het DAF E-gas systeem. Het ontwikkelt lespakket is opgenomen in het opleidingstraject van DAF

GSW1984-1989Havo

Op de havo-opleiding had ik een exact vakkenpakket en heb deze nominaal afgesloten.

Ford Europa1997-2008Diverse certificaten

Alle TtT sessies over innoverende techniek van Ford in Keulen. Hier worden de trainingen in het Engels verzorgd. Voor Jaguar heb ik deelgenomen aan diverse TtT sessies in Engeland. Ik beheers het Engels in woord en geschrift, Duits beheers ik in woord.