Contact informatie

Léon Speek
Wars van hokjes denker, gadget freak, Brabander, news adict!, (Meiden)voetbal coach, authentiek[If I agreed with you we’d both be wrong.]
Maarten Freeke Wije 46
2421 TP Nieuwkoop
Werkervaring
WABCO
2018-heden
Business Development Manager

In deze functie onder andere verantwoordelijk voor samenbrengen van klantbehoefte in de regio EMEA. Deze klantbehoefte vertalen naar mogelijke (totaal)oplossingen en deze vanuit WABCO implementeren.

Innovam
2013-2018
Projectleider

Als projectleider verantwoordelijk voor o.a.:

Het (digitale) lesmateriaal, het samen met de klant implementeren/integreren van ons offline en online lesmateriaal in hun specifieke leersituatie. Met als resultaat een leeromgeving, waarin de student zichzelf op een zo goed mogelijke manier kan ontwikkelen.

Een leermeesterplatform, een (online) plek waar de praktijk ontwikkeling van de student ondersteund wordt en onderwijs en (stage-) werkomgeving, bij elkaar komt. Met als resultaat een op het onderwijs afgestemde begeleiding van de student zijn vaardigheidsontwikkeling.

IvDM
2009-2013
Consultant

Het IvDM is opgericht door BOVAG en RAI Vereniging om de automotive actief te verduurzamen. Hier was ik verantwoordelijk voor het kweken van bewustwording en aanbrengen van kennis voor het maken van juiste keuzes rondom duurzame mobiliteit. Het IvDM bewoog zich vooral in de non profit sector.

Als consultant, heb ik door samenwerking met diverse overheden en bedrijfsleven, in de diverse projecten o.a. de volgende resultaten behaald: – diverse duurzaamheidstrainingen – kennisplatform Nederland Elektrisch – Brandstofwijzer en E10 check – technische componenten “Het nieuwe rijden”.

Innovam
1998-2009
Proces coördinator

Voor de diverse importeurs in Nederland was ik in deze periode (uitvoerend) verantwoordelijk voor de (meestal) technische trainingen. Het resultaat was optimaal en voldoende opgeleide monteurs in de werkplaats en voldoende technisch onderlegde verkopers. Dit alles binnen de gemaakte afspraken met de importeur en een optimaal presterend trainers team.

Het laatste jaar ook verantwoordelijk voor de e-learning ontwikkeling.

Innovam
1997-1998
Senior Trainer

Ford trainingen ontwikkelen en uitvoeren.

PTHcontract
1994-1997
Trainer / Ontwikkelaar

Leerstofontwikkeling van praktijk- en practicumopdrachten voor het V(M)BO. Na het eerste jaar gedetacheerd bij Innovam als trainer/ontwikkelaar voor het Ford account.

DAF "de burgh"
1993-1993
Monteursstage

Bij dit bedrijf liep ik 3 maanden stage als bedrijfswagenmonteur.

Garage Swinkels
1992-1992
Monteursstage

Bij dit bedrijf liep ik 5 maanden stage en werkte ik in mijn vakantie 2 maanden als automonteur. Dit is een universeel bedrijf, waar ik ingezet werd voor alle voorkomende werkzaamheden.

Opleiding
PTH
1989-1994
Docent Motorvoertuigen

Dit is een 5-jarige (HBO) lerarenopleiding (Pedagogische Technische Hogeschool) motorvoertuigentechniek met een 2e graad bevoegdheid. Hiervoor ben ik afgestudeerd in juli 1994. Mijn afstudeeronderwerp was het DAF E-gas systeem. Het ontwikkelt lespakket is opgenomen in het opleidingstraject van DAF

GSW
1984-1989
Havo

Op de havo-opleiding had ik een exact vakkenpakket en heb deze nominaal afgesloten.

Ford Europa
1997-2008
Diverse certificaten

Alle TtT sessies over innoverende techniek van Ford in Keulen. Hier worden de trainingen in het Engels verzorgd. Voor Jaguar heb ik deelgenomen aan diverse TtT sessies in Engeland. Ik beheers het Engels in woord en geschrift, Duits beheers ik in woord.

Skills
Analytisch
Conceptueel / Creatief
Communicatief
Relationeel
Flexibiliteit
Stressbestendig
Talenkennis
Duits
Beheers ik in woord
Engels
Beheers ik in woord en geschrift