/

Opwinding contributie

Opwinden

Tja, zit ik me toch weer op te winden.. Het gaat me nog niet eens of je het eens bent of niet, maar meer om het niet kijken naar gemaakte afspraken. Er van uitgaande dat mensen in onderstaand voorbeeld de waarheid spreken. Onder het mom van principe mag je dus nogal veel?

Contributie

De voetbalclub bepaald beleid, een onderdeel daarvan is contributie. Blijkbaar is afgesproken dat de contributie niet omhoog hoeft als iedereen x-aantal loodjes verkoopt, of het verschil betaalt. [ook de lezen op de site van de club] Blijkbaar is de lotenverkoop dus onderdeel geworden van de contributie.

Als je dat voorafgaand aan het seizoen weet, snap ik de huidige commotie niet. Dan wist je dus dat je:

  1. of 25 loten moest verkopen
  2. of minder dan 25 loten en het bedrag uit eigen zak aanvullen.

Los van het feit of je het daarmee eens bent of niet, als dat de afspraken zijn, moet je het daarmee doen. Nu is ineens iedereen over de rel omdat de club de spelers en ouders aan de afspraken houdt. Omdat uit principe niet betaald wordt.

Je begrijpt ik ben hem ff kwijt.

Even voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat ik het eens ben met de afspraak, maar dat ben ik met meer afspraken in dit land niet. Maar als de afspraken er zijn, dienen we ons er wel aan te houden toch? Of mag ik uit principe nu ineens afspraken gaan weigeren?

Journalistiek

Ook is dit natuurlijk een mooi schoolvoorbeeld van creëren van massa histerie door eenzijdige beeldvorming over de zielige kinderen. Zonder verder te kijken naar de feiten rondom deze “contributie gate”.