/

Laatste wedstrijd

Zo het is weer zaterdag, heerlijk weer, beetje winderig, maar prima voetbalweer! En… de meiden mogen weer eens op het hoofdveld, notabene tijdens de derby tegen sv Zevenhoven.Screen Shot 2016-04-28 at 12.23.29

Aangekomen op sportpark de dulen, hadden de meiden er zin in.. Dat hoor je als trainer coach natuurlijk graag. Maar na de nodige omkleed perikelen, vergeten voetbalschoenen bv. werd er netjes de “standaard” routine afgewerkt. Het had alle schijn van een mooi voetbal dag te worden.

Hoe snel kun je weer terug met beide benen op de grond komen.. Wel nu, dat doen we heel snel. Binnen 5 minuten was zichtbaar dat vandaag de felheid en concentratie ontbrak om kort en zuiver te dekken, laat staan na te denken over vrijlopen zonder bal. Tjee we lieten we meiden uit ons rug weglopen, dekten we aan de buitenkant, hadden we te weinig concentratie.

Vandaag hadden we dan nog het geluk dat de tegenstander ook niet echt geconcentreerd was, en pas met wind mee en lucky shot de score voor hen wat aangenamer kon maken. Uiteindelijk een verliespartij met als resultaat 0-3.

De laatste paar minuten waren voor onze pechvogel van het seizoen erg vervelend! In een duwel om de bal, gleed haar voet half over de bal, hierdoor knakte haar enkel. We hoopten nog even op minder, maar ze wilde er absoluut niet op staan, wederom kon haar moeder langs de eerste hulp voor foto’s.. En ja hoor, de meiden hadden het al gehoord voordat ik het App-je kreeg, gebroken. Manouk, wederom sterkte met dit herstel.

Nu op naar volgend seizoen, ik denk dat ik de meiden een stuk verder heb gebracht dit jaar dan verwacht. Tocht twijfelt er iets in mij over komend seizoen, kan ik mezelf opladen voor een volgend seizoen meidenvoetbal. Ben ik de juiste persoon om ze beter te maken. De meiden zijn voor mij speciaal geworden, ontzettend leuk en interessant om ze te mogen begeleiden. Het gaat er dan ook meer om, kan ik nog omgaan met de manier van spelen binnen de competitie. Dat moet ik maar eens gaan bedenken.

O ja ik heb de meiden nog gevraagd waarom ik zo’n verschil zie in wedstrijden en in training. Het antwoord was logisch, als we trainen kennen we de tegenstander en durven we meer… Tja, dan kunnen ze dus NOG beter overspelen, lopen zonder bal, kort dekken en zelfs af en toe een “slimme” overtreding maken. Laat ik maar niet verder typen over wat ze durven als de trainer coach het lef heeft om mee te ballen met een partijtje.. Hint, scheenbescherming dubbel uitvoeren.

Groet, De Trainert